Hosteria Cannavota, Rom

Cannavota har tiden stått stilla sedan 60-talet. Vita dukar; på väggarna gamla bleknande foton av leende unga män med armen om olika kändisar; antagligen är killarna på bilderna samma farbröder som serverar oss i nutid.

Cannavota, exteriör
Cannavota, exteriör

Hosteria Cannavota ligger på Piazza San Giovanni, som tyvärr är ganska hårt trafikerad, så det är inomhus som gäller här. Första gången jag besöker Cannavota, är det i sällskap av Marisa, min schweziska roomie vars italienska är på en helt annan nivå än min nybörjardito. Eftersom det är hyfsat befriat från menyer på engelska här i Roms södra delar där vi bor, låter jag Marisa beställa. Och hon beställer in varsin aperitif – två dricksglas med martini kommer strax in och vi blir genast lite tipsy. Efter en klassisk skaldjursrisotto, även den i megaportion, samt en kanna vin får vi börja tänka på morgondagens lektioner och ber om il conto, som visar sig bli ganska liten i förhållande till såväl kvantitet som kvalitet.

Cannavota, interiör
Cannavota, interiör

Mitt nästa besök blir ett år senare, då jag vill visa upp det traditionella romerska köket för mitt sällskap. Jag blir stolt när jag lyckas med att inte fucka upp beställningen, trots mina basala språkfärdigheter. Vi börjar med antipasto misto, en blandtallrik med parmaskinka så gudomligt god, och fortsätter med läckerheter från havet. Vi sväljer ned det hela med utmärkt vin från kullarna omkring Rom, betalar en löjligt liten summa (för att vara i Italien) och går på sightseeing i området.

San Giovanni in Laterano
San Giovanni in Laterano
Caracallas termer
Caracallas termer

Fler restauranger i Rom:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram         
Det här inlägget postades i Tips och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.Kommentarer inaktiverade.