Munduk, ett guldkorn på Bali

Idag gästbloggar Henrik från Baliexperten. Välkommen Henrik och tack för ett inspirerande inlägg!

Munduks magiska natur
Det är som att gränsen mellan en själv och naturen för en sekund suddas ut. Mindre skarp. Solen värmer och det är fuktigt i luften. Vattnet slår ned med enorm kraft och det vibrerar i fötterna då dånet resonerar längsmed klipporna och de ståtliga träden. Det stänker friskt, men den svalkande känslan välkomnas mer med ett leende på läpparna efter den svettiga promenaden. Att stå så nära vattenfallet är en mäktig upplevelse och man påminns om naturens krafter. Gång på gång slås man av den fantastiska natur som omger Munduk.

Vacker natur på Bali


Munduk – Ett av Balis guldkorn
Du hittar den traditionella lilla bergsbyn Munduk i de norra delarna av Bali. Omgivet av tät skog, gnistrande gröna risterasser, ståtliga berg och klarblå sjöar är byn en perfekt utgångspunkt för att uppleva Balis exotiska natur. Här är temperaturen något svalare, ofta mellan 20-25 grader, vilket passar utmärkt för att förkovra sig i utomhusaktiviteter och naturupplevelser.

Bland Balis bästa vandringsspår
Ett utmärkt sätt att uppleva Munduks fantastiska omgivning är att vandra. Här erbjuds du bland Balis bästa vandringsleder. Varierande svårighetsgrader på lederna gör att det finns något för alla.

En del av magin med att vandra i Munduks natur är den otroliga kombination av nya intryck som man erbjuds. Besök anrika tempel som omges av skog och vatten, uppslukas av Tamblingan Nature Recreation Park och vandra längsmed dess klarblå sjöar. Eller varför inte uppleva vattenfallet Tanah Barak och låta dig svalkas av av det yrande vattnet då det slår ned i marken efter ett fall på 25 meter? Eller gå längsmed de magnifika kaffe- och avokadoplantagerna, och avnjut Batumejajahs klippors naturliga källvatten. Det finns så otroligt mycket att välja mellan.

Vattenfall på Bali

 

Bo i Munduk
Det finns flera charmiga ställen man kan bo på i Munduk, för att verkligen få uppleva den avslappande atmosfär som är så typisk för bergsbyn.

Det går också alldeles utmärkt att åka hit på dagsutflykter. Det är vanligt att utgå från Ubud, Balis kulturella huvudstad, då färden bjuder på vackra landskap och utsikter.

Vattenfall på Bali

 

Mer än bara vandring
Det finns fler sätt att uppleva Munduks magi än att vandra. Varför inte ge dig ut på en bekväm cykeltur? Eller prova att köra terrängfordonet Finn Komodo, ett specialbyggt fordon som är mycket enkelt att manövrera genom djungeln.

Avsätt några dagar av din resa till Bali till detta guldkorn, och låt dig förföras av Munduks exotiska natur, en upplevelse du sent kommer att glömma.

Bali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram         
Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.Kommentarer inaktiverade.