Poseidontemplet vid Kap Sunion

-Har ni sett Sunion? frågar den ungersk-svenske arkeologen som ska ta oss till färjeläget i Lavrio för vidare färd ut i Kykladerna.Vi borde hinna med en tur dit om vi skyndar oss lite.

Vi tjejer i baksätet hinner knappt skaka på våra huvuden till svar innan växellådan på hyrbilen skramlar till under arkeologens omilda behandling. Snart är vi ute ur Athen och far i kriminellt hög hastighet söderut, mot Kap Sunion och Poseidontemplet, det av Hjalmar Gullberg omdiktade. Lyra mot arkipelagen …

Livsfarliga omkörningar varvas med u-svängar och jag blir lätt illamående på den kurviga vägen. Margareta, som sitter bredvid mig, tror helt seriöst att hon ska dö, medan jag själv slumrar till och litar på att det är mitt öde att se Kap Sunion innan jag lämnar jordelivet.

Fortfarande vid liv kliver vi ur det misshandlade fordonet och en pust av egeisk havsdoft motar bort illamåendet. Det är klart värt det!

Lyra mot arkipelagen

Lyra mot arkipelagen

Lord Byron was here

Lord Byron was here

Venus vagga och Sapphos grav

Venus vagga och Sapphos grav

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram         
Det här inlägget postades i Fakta, Inspiration, Resereportage och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.Kommentarer inaktiverade.