Sancta simplicitas!

En av mina favoritbloggar, tidigare Trettioplus, har fyllt 40 (inte bloggen då, utan den ilskna mannen bakom) och kallar sig numera Medelklassman.se. Antagligen anpassar han sig något alldeles kolossalt till fyrtiopluslivet, för han har tittat på Go’kväll och där retat upp sig på Anna-Lena Brundins önskeresor. (Ni vet, det där inslaget där gästerna sitter med en jordglob i knät och sätter ett häftstift på typ Maldiverna.) Såhär kommenterar medelklassmannen Brundins drömresa till Indien:

Indien för att det kändes spännande att ”hitta sig själv”. Hitta. Sig. Själv. Redan här blev jag trött. Vad handlar det om? Att hitta sig själv. Åka ut på indiska landsbygden och hitta en farbror som inte tvättat sig sedan 1978 och som suttit med armen i luften lika länge för att han ska mumla i skägget och lura av dig några hundralappar. Är det så man hittar sig själv? Men okej, Indien. Det kan man väl få göra om man känner sig lite vilsen i sitt västerländska överflöd.

Love it! Sen är han på god väg mot sitt första medelålders slaganfall, när programledaren och gästen prisar Kuba, som känns så härligt shabby chic med de fina gamla bilarna och sin låga standard och sitt handelsembargo och sin diktatur…

Det finns inget annat sätt att avsluta det här inlägget än att åter citera medelklassmannen:

”Så jävla dumt.”

Om du själv vill se dumheterna, klicka här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram         
Det här inlägget postades i Tänkvärt, Tips och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.Kommentarer inaktiverade.