TUR och Nordic Outdoor 2014, hur var det?

Svenska mässan i Göteborg
Jag står och huttrar i någon slags eftervärme i bastun, assisterad av min tålmodiga moster som kommer med papperssevetter från den närliggande toaletten. Ödet när handdukar glöms hemma och ivern över att få testa på diverse vattenäventyr i simbassäng tar överhand. Väl värt det.

I år slogs, den för varje säsongs krympande, TUR-mässan (resemässa i Göteborg) ihop med Nordic Outdoor som har mer inriktning på friluftsliv och äventyr/sport. En bra matchning trodde jag men väl där blev väl jag egentligen ganska besviken på båda delar. Det som räddade min dag var aktiviteterna i det intilliggande Valhallabadet. Havskajak, SUP (Stand Up Paddle) och provdykning står nu på meritlistan. Alltså, i bassäng då. :)

TUR
Inget nytt, inget direkt intressant. Höjdpunkt var att provsmaka ost från Gäsene mejeri och, småprata om med en dam om cykelleder i Borås- och Ulricehamnstrakten och sno till sig lite gratiskaffe från Alingsås-montern. Allt det där finns ju redan i min närhet. Uppskattat, men inget exotiskt alltså. Jag fick tag i lite broschyrer från den israeliska montern också, de kommer väl till pass, men den uttråkade mannen bakom ”disken” inspirerade inte. Han bemödade sig inte ens med att säga hej. Och han var ju inte direkt upptagen om man säger så.

Det jag velat ha lite information om saknades helt. Jordanien, centralamerika och norra Mexiko. Nada.

Nordic Outdoor
Jag hade hoppats på mer! Jag uppskattade verkligen de aktiviteter som erbjöds att provas på och jag misstänker att mer funnits om jag inte varit där så sent. Några vattensporter, slackline som ockuperats av de yngre barnen och en övergiven slalombana. Det fanns också en bana med ramper och hinder att testa balanskonster med cykel på. Jag hade förväntat en klättervägg men måste missat den.

En hel del kajaker låg uppradade, liksom en radda med liknande tältuppsättningar. För övrigt bestod mässan mest av utförsäljning av Outnorths varor. Kul, jag gillar dem, men för att ”rea-shoppa” behöver jag vanligtvis inte betala inträde.

Slutsats
TUR har jag gett upp hoppet om men på nästa Nordic Outdoor hoppas jag få se mer utrustning, kanske lite nya aktiviteter också. Att få prova på nya saker, känna på material i ryggsäckar, diskutera andningsförmåga på skor och få tips från expertis är mina förhoppningar på Nordic Outdoor. Var på mig när jag går förbi, fånga min blick när jag söker den och vill ha assistans, tvinga på mig information. Det är det jag betalar för, var inte blyga. Nästa år är jag på annan ort men sen är jag på plats igen!
Havskajak i ValhallabadetSUP i Valhallabadet
Dykning i Valhallabadet

Instagram  Alla bilder är hämtade från mitt Instagramkonto, CocoSoff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram         
Det här inlägget postades i Fakta, Tips och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.Kommentarer inaktiverade.