Bokningssiten Hotels.com gjorde en undersökning av var den bästa hotellfrukosten fanns. Den visade sig finnas i England, enligt det okända antal informanter från 21 länder som deltog i utfrågningen. USA, Frankrike, Sverige och Tyskland hamnar också på topplistan. Men, vad nu? Vänta lite ... Frankrike? Hallå! Frankrike!!? Okej för kaffet, men på den energi som en croissant ger orkar man ju knappt ta sig till en vettig lunchrestaurang. Stort frågetecken på det.
Minns en komisk frukostsituation i Tanger (dit den fattiga franska frukosten tyvärr spridit sig). Juice, kaffe och formfranska med marmelad var det enda på den "byffén". Marockanerna i restaurangen tittade storögt på när fyra hungriga svenskar våfflade i sig rostmackor i mängder. Vid ett annat tillfälle, i Provence, försökte jag äta mig mätt på prydnadsfrukt, då jag inte lyckats stilla min hunger med ett fluffigt bakverk, om än med chokladöverdrag.
Fibrer och proteiner är vad jag behöver för att orka med turistens tuffa vardag, oavsett om det är ruinskådning eller slapp på stranden som står på schemat. Min egen topp-tre-lista över bästa hotellfrukost lyder alltså som följer:
- Tyskland
- Danmark
- Skottland
Fast frukost hemma på Druvis är inte heller så dumt. Nedan illustreras detta av turkisk yoghurt med blåbär och müsli, frukt, juice, kaffe samt kulturdelen. Kokt ägg är på gång - löskokt, om någon undrar.
[caption id="attachment_2526" align="aligncenter" width="300" caption="Frukost på egna balkongen"]

Kommentarer
Skicka en kommentar